Gripivaktsiini uus partii saabub Eestisse järgmise nädala alguses

PM Tervis
Copy
Pildil Vaxigriptetra süstimine.
Pildil Vaxigriptetra süstimine. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Uue nädala alguses on saabumas suurematesse hulgiladudesse 80 000 annust gripivaktsiini. Esmajärjekorras on oluline vaktsineerida eesliinil olevaid inimesi, samuti eakaid ja kroonilisi haigusi põdevaid inimesi.

Sel gripihooajal saab end Eestis vaktsineerida kolme tootja vaktsiinidega – Influvac Tetra, Fluarix Tetra ja Vaxigriptetra. Tegemist on neljavalentsete gripivaktsiinidega, mis annavad kaitse erinevate gripitüve vastu. 

Ravimiameti teatel on praeguseks Eestisse jõudnud kahe tootja gripivaktsiinid Influvac Tetra ja Fluarix Tetra, mis on apteekidele ja tervishoiuasutustele väljastatud või laialijaotamisel, vahendab Meditsiiniuudised.

Hetkeseisuga ei ole apteekidel võimalik hulgimüügist uusi koguseid juurde tellida, kuid uue nädala alguses saabuvat vaktsiini VaxigripTetra saavad tellida kõik apteegid ja tervishoiuasutused. Seni on Eestisse saabunud 37 800 annust, kokku planeeritakse sel hooajal Eestis turustada 153 000 annust gripivaktsiini, vahendab ERR.

Tartu Ülikooli peremeditsiini dotsendi Marje Oona sõnul on esmajärjekorras oluline vaktsineerida eesliinil olevaid inimesi, samuti eakaid ja kroonilisi haigusi põdevaid inimesi. «Sügisese gripi­vaktsiini tulekul on soovitatav kõigil riskirühma inimestel kohe vaktsineerima minna, kuna koroonaviiruse pandeemia jätkudes saab kogu maailmas gripivaktsiin olema arvatavasti väga hinnas ja n-ö hilisematele ärkajatele ei pruugi seda jätkuda,» selgitab dr Oona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles