Tänulikkusepäevikut pidavad töötajad on teiste suhtes viisakamad

PM Tervis
Copy
Väärkohtlemine tööl on levinud ning võib organisatsioonidele iga aasta miljoneid dollareid maksma minna.
Väärkohtlemine tööl on levinud ning võib organisatsioonidele iga aasta miljoneid dollareid maksma minna. Foto: Shutterstock

Hiljuti avaldatud Kesk-Florida ülikooli uuringust selgub, et tänulikkusepäevikut pidavad töötajad ei käitu nii palju teistega halvasti.

«Tänulikkuse sekkumised on harjutused, mis on loodud tõstma inimese fookust positiivsele oma elus. Üks sekkumine on iga päev nimekirja kirjutamine sellest, mille eest tänulik oled,» ütleb juhtimisprofessor Shannon Taylor, kes tegi uuringu koos juhtimisprofessori Maureen Ambrose ning doktorant Lauren Lockleariga. «See lihtne meetod võib muuta sinu väljavaadet, lähenemist tööle ning seda, kuidas sinu kolleegid sind näevad.»

Väärkohtlemine tööl on levinud ning võib organisatsioonidele iga aasta miljoneid dollareid maksma minna. Kiusamine, taga rääkimine, välja jätmine või seltskonnast välja tõukamine mõjutavad negatiivselt füüsilist tervist, töösooritust ja -rahulolu. Väärkohtlemine toob kadusid produktiivsuses, töötajate voolavuses ning kohtuvaidlustes, vahendab Eurek!Alert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles