ITK koroonakoldes juba 22 töötajat

PM Tervis
Copy
ITK-s taastub kevadine olukord, kus plaanilisele päeva- ja haiglaravile tulijad suunatakse eelnevalt koroonatesti tegemisele Ravi tänava üksuse territooriumil asuvasse telki.
ITK-s taastub kevadine olukord, kus plaanilisele päeva- ja haiglaravile tulijad suunatakse eelnevalt koroonatesti tegemisele Ravi tänava üksuse territooriumil asuvasse telki. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Pühapäeval lisandus positiivseid koroonatestitulemusi Ida-Tallinna Keskhaigla haiguskoldesse, kus koroonaviirusega on nakatunud juba 22 töötajat, vahendab Terviseamet. 

Põhja regionaalosakonna inspektorite jälgimisel on ligi 2000 inimest, kellest 283 on haigestunud. Kokku eristub seitse kollet, millest üks suuremaid on Ida-Tallinna Keskhaigla kolle, kus on kokku 34 nakatunut, neist 22 on haigla töötajad.

Alates laupäevast, 26. septembrist, testitakse koroonaviirusega nakatumise suhtes kõiki Ida-Tallinna Keskhaigla plaanilisele päevaravile ja haiglaravile tulevaid patsiente. Koroonaproov võetakse kuni 48 tundi enne päevaravile või statsionaarsele ravile tulekut – varasemad testivastused ei ole aktsepteeritavad. ITK töötajad võtavad eelnevalt patsientidega ühendust ja broneerivad testimiseks aja. Aktsepteeritakse ka teistes asutustes tehtud testi tulemust, kui see on dokumenteeritud ja tehtud mitte varem kui 48 tundi enne planeeritavat ravile tulekut.

Terviseamet paneb inimestele südamele, et haigustunnuste ilmnemisel tuleb püsida kodus ja perearstiga telefonitsi ühendust võtta. Kuna lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisele lähemal kui 2 meetrit ja pikema aja jooksul kui 15 minutit, siis haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma kolleege või klassikaaslaseid nakatada. Sageli viibitakse tunde tihedalt koos kinnises ruumis ning räägitakse valjul häälel – selline tegevus aitab aga viiruseosakestel hästi levida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles