Terviseamet: olukord on vaatamata nakatumiste kasvule kontrolli all

PM Tervis
Copy
Terviseamet soovitab viiruse leviku takistamiseks pesta regulaarselt käsi, rahvarohketes kohtades ja siseruumides hoida distantsi ning kanda maski.
Terviseamet soovitab viiruse leviku takistamiseks pesta regulaarselt käsi, rahvarohketes kohtades ja siseruumides hoida distantsi ning kanda maski. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Viimase ööpäevaga lisandus 67 positiivset koroonatesti, analüüse tehti ligi 2900. Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna peaspetsialist Hanna Sepp ütles ERRile positiivsete koroonatestide suure arvu kohta, et see oli eeldatav.

Sepa sõnul on paljud tuvastatud juhtudest olnud eelnevalt lähikontaktsena terviseametil kirjas ning seetõttu on need inimesed suunatud koju eneseisolatsiooni, enne kui nad põhjustaksid viiruse laiemat levikut. Selliseid juhtumeid, kus nakkusallikat tuvastada ei suudeta, on vähe ja see näitab terviseametile, et olukord on kontrolli all.

Enim muret teeb terviseametile Ida-Virumaa, kus on 130 haigusjuhtu 100 000 elaniku kohta viimase kahe nädala jooksul ning kaheksa kollet; palju nakatunuid on ka Harjumaal ja Võrumaal.

28. septembri hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 33 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Eestis on kokku tehtud ligi 208 000 esmast testi, nendest 3267 ehk 1,57 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti koroonakaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles