Uus koroonalaine on toonud Tallinna kiirabile tööd juurde

PM Tervis
Copy
Pildil näitab kiirabi operatiivjuht Taavet Reimers infektsioonikapslit, mis võetakse kasutusele siis, kui nakatunu on vaja viia ühest haiglast teise.
Pildil näitab kiirabi operatiivjuht Taavet Reimers infektsioonikapslit, mis võetakse kasutusele siis, kui nakatunu on vaja viia ühest haiglast teise. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tallinna Kiirabi väljakutsete arv on koroonaviiruse laialdasema leviku ajal kasvanud, kuigi kiirabibrigaadid enam üldjuhul koroonaproove võtma ei sõida – testimiseks tuleb ühendust võtta perearstiga. 

Tallinna Kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul on kiirabi väljakutsete arv kõikidele ühiskonnas toimuvatele muutustele reageeriv ning seetõttu on ka Tallinnas viimastel päevadel koormus natukene kasvanud. Seda on põhjustanud nii laialdasem koroonaviiruse levik kui ka näiteks ilus ilm, mis annab põhjuse suuremaks lustimiseks ja võib viia ka meditsiinilist sekkumise vajavate probleemideni.

Adlas toonitab ERRi vahendusel, et kiirabi saab aidata ootamatute terviseriketega, näiteks teadvusekaotus, ägedad valud või hingamisraskused – vaiksemalt kulgevate haiguste puhul ning koroonaviiruse kahtluse ja sellest tingitud terviseärevuse korral on soovitatav ühendust võtta perearstiga. 

Kiirabi on jätkanud ka pärast eriolukorda vastavalt väljakutsele kaitsevarustuse kasutamist, koroonaviiruse ohu korral riietutakse skafandrisse ja väljakutsele tavapärases praktikas kasutatakse kaitsekitleid ja -maske – seni on töötajatel õnnestunud nakatumist vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles