Tänasest on võimalik e-registratuuris panna endale ise koroonatesti aeg

PM Tervis
Copy
Koroonatest
Koroonatest Foto: Kristjan Teedema

Alates tänasest saavad kõik inimesed, kellel laekub perearsti saatekiri, endale koheselt panna koroonaviiruse SARS-CoV-2 proovi aja ise.

Selleks saadetakse peale saatekirja laekumist avaliku testimise süsteemi saatekirjas olevale telefoninumbrile lühisõnumi võimalusega kasutada e-registratuuri koos lingiga, vahendab terviseamet. Sõnumi saavad inimesed vanuses 18 ja enam eluaastat. Patsiendil on vajalik end e-registratuuri keskkonnas ID-kaardiga ja mobiil-ID identifitseerida (Smart ID-ga ei saa identifitseerida). Nii saavad inimesed endale kiiresti aja broneerida ja ei pea ootama testimiskeskuse kõnet.

Teenus on vabatahtlik ja täiendav võimalus. Kõikidele, kes e-registratuuri teenust ei soovi kasutada või kelleni SMS tehnilistel põhjustel ei jõua, helistab testimiskeskus saatekirjade laekumise järjekorras

Kasutusele võetud platvorm on varasemalt välja töötatud Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi meetmest SportEST klastri eestvedamisel, mis Medicum ja SYNLAB integreerisid testimise kõnekeskuse aegade broneerimise, sms saatmise keskkonna ja laboriinfosüsteemiga.

Vastused saavad inimesed tavapärasel kujul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles