Need on viis koroonaviiruse müüti, millest tuleb teadlik olla

PM Tervis
Copy
Doktor Sanjay Gupta.
Doktor Sanjay Gupta. Foto: Getty Images/AFP/Scanpix

Koroonaviiruse levikuga on aja jooksul muutunud ka meie teadmised, kuidas ja keda see nakatab ning kuidas ennast kaitsta. See on tekitanud segadust ja teatud juhtudel on meelega levitatud valeinfot. Inimesed on end ise selle vale põhjal mürkide ja ohtlike ravimitega ravinud ning olukord on mõjutanud usaldust tervisesüsteemi vastu. Doktor Sanjay Gupta lükkas ümber viis müüti.

5. müüt: kõik saavad see talv vaktsiini

Vaktsiini kohta on palju spekuleeritud, kuid Fauci ja teiste terviseekspertide sõnul ei ole vaktsiini suure tõenäosusega ka USA presidendivalimiste ajaks (3. novembriks). Fauci hoiatab, et vaktsiin ei kaota vajadust maskide ja rahvatervishoiu meetmete järele. Isegi, kui mingisugune vaktsiin saaks heakskiidu hädaolukorras kasutamiseks sel sügisel, ei jaguks neid doose mitte kuidagi kõigile.

«Kui novembris või detsembris näidatakse selle tõhusust, siis meil ei ole piisavalt vaktsiinidoose. Meil oleks mõned miljonid doosid novembris ja äkki 10-20 miljonit doosi detsembris. Sellest piisab, et osad inimesed vaktsineerida, kuid mitte kogu populatsiooni,» rääkis USA valitsuse vaktsiiniprogrammi juht Slaoui CNN-ile. Prioriteediks seataks haavatavaimad inimesed ja tervishoiutöötajad. «Ülejäänute jaoks on see ilmselt saadaval 2021. aasta keskpaigas,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles