Kuressaare haigla audit kukkus läbi, haigekassa tellib uue

PM Tervis
Copy
Kaitserõivastes tervishoiutöötaja Kuressaare haigla koroonaosakonnas 2020. aasta aprillikuus.
Kaitserõivastes tervishoiutöötaja Kuressaare haigla koroonaosakonnas 2020. aasta aprillikuus. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Pool aastat tagasi hakkas haigekassa uurima koroonapatsientide ravi Kuressaare haiglas – nüüd tunnistab haigekassa, et loodetud ülevaadet ravikvaliteedist ei saadud ja plaanis on tellida uus kliiniline audit.

Aprilli lõpus sai Kuressaare haigla ravijuht Edward Laane haigekassalt teate, et hakatakse kontrollima koroonapatsientide ravi. Haigekassa auditi eesmärk oli hinnata koroonapatsientide ravikvaliteeti, võrrelda ravi vastavust meditsiinistaabi ja haigla enda koostatud ravijuhendile ning viimastele teadusartiklitele.

«Tuleb tunnistada, et me kõiki järeldusi kätte ei saanud. Oleme väga hästi saanud kaardistada, kes see patsient seal oli, mis oli selle patsiendi profiil, mida selle patsiendiga tehti, aga hinnangut ravikvaliteedile, kas see kvaliteet oli seal hea või väga hea, seda töörühm ütles, et ei oska sellise meetodiga anda,» kommenteeris haigekassa juhatuse liige Maivi Parv «Aktuaalsele kaamerale».

Et saada toimunust kiire ülevaade, uurisid Saaremaa ravi haigekassa usaldusarstid, kel, nagu hiljem selgus, jäi ravikvaliteedi hindamiseks puudu pädevusest – seetõttu on haigekassa otsustanud tellida nakkushaiguste arstide liidult uue kliinilise auditi, mis lisaks Kuressaare haiglale võtaks luubi alla ka teiste koroonapatsiente ravinud haiglate ravikvaliteedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles