Teadlased juhivad tähelepanu eakaid kimbutavale koroonasümptomile

PM Tervis
Copy
Segasusseisund esines nii haiglapatsiendidel kui ka koduhooldusel olijatel eriti sel juhul, kui tegemist oli kõhnade ja põdurate inimestega. Teadlased kutsuvad üles märkama äkitselt tekkinud muutust eakate inimeste käitumises ja suhtlemises, kuna see võib nende puhul osutuda ainsaks koroonatõvele viitavaks sümptomiks.
Segasusseisund esines nii haiglapatsiendidel kui ka koduhooldusel olijatel eriti sel juhul, kui tegemist oli kõhnade ja põdurate inimestega. Teadlased kutsuvad üles märkama äkitselt tekkinud muutust eakate inimeste käitumises ja suhtlemises, kuna see võib nende puhul osutuda ainsaks koroonatõvele viitavaks sümptomiks. Foto: Shutterstock

Uus uuring näitab, et arstid ja lähedaste hooldajad peaksid suuremat tähelepanu pöörama eakate inimeste ägenenud segasusseisundile või kummalise käitumisele, sest see võib olla Covid-19 varajane hoiatusmärk, vahendab BBC.

Londoni Kingsi Kolledži teadlaste värskelt avaldatud uurimustöö käigus analüüsiti enam kui 800 üle 65-aastase inimese haigustunnuseid. Uuritavate hulgas oli 322 haiglaravil olevat koroonapatsienti ning 535 koduhooldusel viibivat koroonapositiivset inimest. Uurimustulemustest ilmnes sagedasema sümptomina deliirium – äärmuslik segasusseisund, mida eakatel inimestel aetakse tihti segamini dementsusega, kuna kahe haiguse sümptomid on väga sarnased.

Segasusseisund esines nii haiglapatsiendidel kui ka koduhooldusel olijatel eriti sel juhul, kui tegemist oli kõhnade ja põdurate inimestega. Teadustöö üks autoritest, dr Rose Penfold Kings Kolledžist kutsub üles jälgima ja märkama muutusi eakate inimeste psüühilises seisundis, et seeläbi saada kiiremini jälile võimalikule nakatumisele koroonaviirusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles