Mis on teada Trumpile antava eksperimentaalse ravimi kohta? (1)

PM Tervis
Copy
Donald Trump teel sõjaväehaiglasse.
Donald Trump teel sõjaväehaiglasse. Foto: Sarah Silbiger / Pool via CNP /MediaPunch/RS/MPI/Capital PicturesScanpix

USA presidendile Donald Trumpile antud eksperimentaalset antikeharavimit on nimetatud üheks lootustandvamaks lähenemisviisiks koroonaviirusnakkuse põhjustatud raske Covid-19 ennetamisel.

Selle tootja Regeneron Pharmaceuticals Inc. ütles, et ettevõte nõustus tarnima Trumpile ühe annuse, mida manustatakse verre, tema arsti palvel «kaastundliku kasutamise» sätete kohaselt, mille korral pakutakse eksperimentaalravimit igal üksikjuhul eraldi, hädaolukorras, vahendab AP. 

Regeneron Pharmaceuticals teatas teisipäeval, et nende antikehakokteilil oli positiivne mõju Covid-19 patsientidele, kes ei viibinud haiglaravil, kirjutas Yahoo News.

275 inimesega läbi viidud uuringu andmete analüüs näitas, et ravimikokteili REGN-COV2 manustamise korral olid Covid-19 sümptomid leebemad ja põdemise kestvus lühem, ütles Regeneron oma avalduses.

Regeneroni sõnul aitas REGN-COV2 suur annus viiruskoormust haiglaravita patsientidel kiiremini langetada. Parem vastus ravile oli patsientidel, kes klassifitseeriti seronegatiivseteks — see tähendab, et nad ei olnud veel ise viirusevastaseid antikehi loonud.

Regeneroni sõnul olid annused uuringus osalejate seas hästi talutavad, tõsiseid kõrvaltoimeid täheldati kolmel patsiendil: kahele manustati platseebot ja ühele väike annus ravimit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles