Teadlased leidsid, mis võib kergendada Covid-19 sümptomeid

PM Tervis
Copy
Tervishoiutöötaja abistab Hispaanias Torrejoni Ülikooli kliinikumi intensiivravi osakonnas juhtival hingamisel olevat koroonahaiget.
Tervishoiutöötaja abistab Hispaanias Torrejoni Ülikooli kliinikumi intensiivravi osakonnas juhtival hingamisel olevat koroonahaiget. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Teadlaste sõnul võib varasem nakatumine teist tüüpi viirustega kergendada Covid-19 kulgu ja takistada raskete tüsistuste tekkimist. 

Bostoni Ülikooli meditsiiniteadlaste juhitud uuringust selgus, et külmetushaigust põhjustava rinoviirusega nakatumine enne koroonaviirusega kokkupuutumist võib kaitsta organismi Covid-19 laastava mõju eest, vahendab Medical Xpress. Ajakirjas Journal of Clinical Investigation avaldatud teadustöö näitab, et ülemiste hingamisteede viirusnakkusega inimesel on organismis viirusevastased kaitsemehhanismid juba sisse lülitatud ja kui organismi siseneb uus koroonaviirus, on selle paljunemine takistatud. Samas selgus uuringust, et varasem haigestumine ei takistanud uue SARS-CoV-2-ga nakatumast.

Uurimuse käigus analüüsisid teadlased koroonakevadel haiglaravil viibinud Covid-19 patsientide andmeid ja tuvastasid, et patsientidel, kellel oli varem olnud viirusnakkushaigus, oli intensiiv- ja hapnikuravi vajaduse tõenäosus oluliselt väiksem. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles