Saksa viroloog soovitab enne vanavanemate külastamist eelkarantiini

PM Tervis
Copy
Viroloog Christian Drosten ütleb, et eelkarantiini vältel peaksid sümptomid ilmnema.
Viroloog Christian Drosten ütleb, et eelkarantiini vältel peaksid sümptomid ilmnema. Foto: Joo. Ã ¼rgen Heinrich via www.imago-images.de/imago images/Jürgen Heinrich/Scanpix

Saksamaa juhtiv viroloog Christian Drosten ütles ajalehele Zeit antud usutluses, et kui sügisvaheajal või jõulude ajal on soov külastada vanavanemaid, tuleks jääda enne seda mõneks päevaks kuni nädalaks eelkarantiini, sest sel perioodil avalduvad juba nakatunud inimesel koroonaviiruse sümptomid, vahendab ERR.

Drosteni sõnul tuleks hakata uue normina järgima eelkarantiini põhimõtet — kui inimesed on koroonaviirusesse nakatunud, pole kuigi tõenäoline, et sel perioodil viiruse sümptomid välja ei löö.

«Et mõned päevad kuni nädal enne vanavanemate külastust välditaks sotsiaalseid kontakte nii palju kui võimalik. Muidugi peab igaüks oma pere tasandil selle läbi mõtlema, mida teha lastega, kes käivad koolis või lasteaias. Täiskasvanute tasandil tuleks mõelda, kas saab vältida suuremaid koosolekuid või võimalusel töötada kodukontoris enne vanavanemate külastust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles