Soomes lüheneb tänasest koroonakarantiini ja eneseisolatsiooni aeg

PM Tervis
Copy
Koroonahaige lähikontaktsete puhul ei käsitleta eneseisolatsiooni, see tähendab kodus püsimise nõude rikkumisena seda, kui inimene lahkub ajutiselt oma viibimiskohast igapäevaseks toimetulekuks hädavajaliku hankimiseks. Hädavajaliku all mõeldakse eelkõige toitu ja ravimeid.
Koroonahaige lähikontaktsete puhul ei käsitleta eneseisolatsiooni, see tähendab kodus püsimise nõude rikkumisena seda, kui inimene lahkub ajutiselt oma viibimiskohast igapäevaseks toimetulekuks hädavajaliku hankimiseks. Hädavajaliku all mõeldakse eelkõige toitu ja ravimeid. Foto: Shutterstock

Esmaspäevast lüheneb koroonapositiivsele määratud karantiini aeg 14 päevalt kümnele ning eneseisolatsiooni pikkus seitsmele päevale, vahendab Yle.

Terviseameti peaarsti Taneli Puumalaineni sõnul juhtuvad enam kui pooled haigestumistest viie päeva jooksul pärast nakatumist ja kümne päeva jooksul avalduvad haigustunnused enamikul juhtudest. Vaid väga vähesed haigestuvad rohkem kui kümme päeva pärast nakatumist.

Seetõttu on kerge koroonanakkuse korral põhjendatud eneseisolatsiooni pikkuse vähendamine 14 päevalt seitsmele. Kergeks nakatumiseks peetakse olukorda, kus inimene ei vaja haiglaravi. Nädalase koduse isolatsiooni võib lõpetada alles siis, kui on olnud kaks sümptomivaba päeva. Kui ainus sümptom on lõhna- või maitsetundlikkuse muutus, võib isolatsiooni lõpetada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles