Vähiraviks 50 000 eurot vajanud väike Pavel pääses Saksamaale ravile

PM Tervis
Copy
Pavel pääses ravile.
Pavel pääses ravile. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Lümfoomiraviks kaasmaalaste abi vajanud viieaastane Pavel on Düsseldorfi kliinikus ravil ja tunneb ennast pisut paremini, teatas täna Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond.

Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond tasus Düsseldorfi ülikooli kliinikule nõutud ettemaksu summas 50 000 eurot ja seda Pavelile laekunud sihtotstarbeliste annetuste ning püsiannetajate toel kogutud reservide arvelt.

«Loodame väga, et nüüd, kui diagnoos on teada ja esimesed raviprotseduurid saavad tehtud, Paveli seisund kiiresti paraneb ning ta saab tulla tagasi Eestisse ja jätkata ravi juba siinsete tohtrite käe all,» seisab lastefondi teates. 

Tavapäraselt on Eestis välisravile pääsemiseks vaja arstliku konsiiliumi otsust, Pavelil aga seda ette näidata ei olnud, sest diagnoosini ta Eestis ei jõudnud.

Väikest Pavelit vaevasid kevadest saadik jala- ja liigesevalud, tema kehale tekkinud hematoomid suurenesid ning lapse enesetunne halvenes. Pavelil diagnoositi küll artriit ehk liigesepõletik, küll luumurd, ta oli ka haiglaravil, kuid lapse kaebused süvenesid ja tegelik diagnoos jäi välja selgitamata.

Augusti lõpus sõitis ema Paveliga Eestist Saksamaale, et paluda sealsete arstide abi. Paraku tuli Düsseldorfi ülikooli kliiniku tohtritel tõdeda, et viieaastase Paveli vaevuste põhjuseks on lümfoom ehk lümfisüsteemi halvaloomuline kasvaja ning laps vajab kiiresti ravi.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles