Perearstid imestavad: kuhu kadus Eestisse jõudnud gripivaktsiin? (1)

PM Tervis
Copy
Illustreerival pildil viirushooajaks varutud ja süstevalmis pandud gripivaktsiinid haiglas 1. oktoobril 2020
Illustreerival pildil viirushooajaks varutud ja süstevalmis pandud gripivaktsiinid haiglas 1. oktoobril 2020 Foto: NICKY LOH/REUTERS/Scanpix

Perearstidel on vaatamata Eestisse tellitud enam kui 150 000 doosile juba praegu keeruline gripivaktsiini leida. 

Kui eelmisel gripihooajal sai vaktsiin perearstikeskustes otsa jaanuari alguses, siis nüüd, kui koroonapandeemia tõstis inimeste huvi gripivaktsiini vastu, on vaktsiinid otsas juba oktoobris. 

Perearstide Selts avaldas sotsiaalmeedia vahendusel lootust, et peagi on gripivaktsiin kättesaadav kõikidele perearstidele ja nende patsientidele. Sotsiaalministeerium saatis hulgimüüjatele ja apteekidele märgukirja, milles nendib, et perearstidele tuleb vaktsiini kättesaadavus tagada võrdselt apteekidega, kus samuti vaktsineeritakse inimesi gripi vastu.

Perearstide seltsi juht Le Vallikivi rääkis ERR-ile, et tal ei ole õrna aimugi, kuhu kõik Eestisse jõudnud vaktsiinid on saanud. 

«Oleme küsinud ravimiametilt, terviseametilt, sotsiaalministeeriumilt, hulgimüüjatelt ja apteekidelt ja firmadelt. Öeldi, et kõik tulid, jagati laiali ja sattusid sinna, kuhu pidid, aga meil ei ole – me tahaksime tõesti vaktsiinvälditavaid haigusi vältida, pidades silmas riskigruppe, aga vaktsiine pole kuskilt võtta,» tõdes Vallikivi saates «Ringvaade» ja avaldas lootust, et olukord saab selguse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles