WHO tippteadlane avaldas, kes võivad koroonavaktsiini oodata 2022. aastani (1)

PM Tervis
Copy
Tunnustatud teadlane Soumya Swaminathan on andnud suure panuse tuberkuloosi ja HIV uuringutesse.
Tunnustatud teadlane Soumya Swaminathan on andnud suure panuse tuberkuloosi ja HIV uuringutesse. Foto: SALVATORE DI NOLFI/AP/SCANPIX

Noored terved inimesed peavad olema valmis ootama üle aasta, et saada end vaktsineerida uue koronaviiruse vastu, ütles Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) juhtivteadlane Soumya Swaminathan, kes on teenekas tuberkuloosi ja HIV uurija.

Paljudel inimestel on väärarusaam, et nad saavad 2021. aasta alguses vaktsiini ja siis on asjad jälle normaalsed, ütles Soumya Swaminathan YouTube'is edastatud küsimuste ja vastuste sessioonil.

Tegelikult on tema sõnul kõik järgmisel aastal valmivad vaktsiinid saadaval piiratud koguses, esmatähtsad on tervishoiutöötajad ja teised eesliinil olevad inimesed, neile järgnevad vanurid ja nii edasi, vahendab Washington Post.

«Tuleb välja palju juhiseid, kuid ma arvan, et keskmine inimene, terve noor inimene, võib vaktsiini saamiseks oodata 2022. aastani,» ütles ta.

Ehkki noored võivad samuti haigestuda ja surra koroonaviiruse põhjustatud Covid-19 tõttu ja levitada viirust ka teistele, viitavad tõendid sellele, et neil esinevad vähem tõsised tüsistused kui eakatel või terviseprobleemidega inimestel.

Kuna maailmas on enneolematu nõudlus vaktsiini järele, peavad valitsused töötama selle nimel, et kõige enam ohustatud inimesed immuniseeritakse kõigepealt. 2022. aastaks loodetakse suremuse määra langetada ja kaitsta kõige haavatavamaid inimesi, ütles Swaminathan kolmapäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles