Covid-19 tõstis tervishoiutöötajate töötasusid

PM Tervis
Copy
Vajadus õdede järele on suurem kui kunagi varem.
Vajadus õdede järele on suurem kui kunagi varem. Foto: Shutterstock

Tervishoiutöötajate keskmine tunnipalk suurenes 2020. aastal kõikides ametigruppides, selgus Tervise Arengu Instituudi (TAI) läbi viidud tervishoiutöötajate palgauuringust. Palgakasv kiirenes seoses kevadise eriolukorraga, mitu tervishoiuasutust maksis seoses eriolukorraga kõrgemat töötasu, lisaks arvutatakse suurenenud öötöö ja ületunnitöö lisatasu kõrgemalt tasumääralt.

Arstide mediaankuupalk koos kõigi lisatasudega oli 2020. aastal 3036 eurot, õendustöötajatel 1582 eurot ning hooldajatel 991 eurot, kasvades aastaga vastavalt 13,3 protsenti, 11,5 protsenti ja 12,4 protsenti. «Eelmise aastaga võrreldes palgakasv kiirenes. Kuna analüüsi aluseks on märtsikuu andmed, siis üheks palgakasvu mõjutajaks on Covid-19ga seoses alanud eriolukord ning seetõttu lisatasude ja tavapärasest kõrgema töötasu maksmine,» kommenteeris TAI tervisestatistika analüütik Kai Maasoo.

Eesti keskmine brutotunnipalk oli 2020. aasta I kvartalis 8,37 eurot ja see kasvas aastaga 5,9 protsenti. «Arstide, õdede ja hooldajate brutotunnipalk on kasvanud Eesti keskmisest palgast kiiremini. Arstide keskmine tunnipalk on Eesti keskmisest tunnipalgast 2,1 korda ja õendustöötajate tunnipalk 1,1 korda kõrgem. Samas hooldustöötajate keskmine tunnipalk on Eesti keskmisest kolmandiku võrra madalam,» selgitas Maasoo.

Arstide keskmine brutotunnipalk koos lisatasudega kasvas aastaga 12,2 protsenti, hambaarstidel 9,3 protsenti ning õendustöötajatel ja hooldajatel vastavalt 10,2 protsenti ja 10,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles