Tšehhi kõrge nakatumistaseme põhjuseks peetakse suvist reisimist

PM Tervis
Copy
Maskides inimesed pühapäevasel vabaõhumissal Praha vanalinna keskväljakul 25. oktoobril 2020.
Maskides inimesed pühapäevasel vabaõhumissal Praha vanalinna keskväljakul 25. oktoobril 2020. Foto: MICHAL CIZEK/Scanpix

Tšehhis, mis koroonaviirusega nakatumiste tasemelt on Euroopa Liidu riikidest Belgia järel teisel kohal, peetakse viiruse kiire leviku üheks põhjuseks suvist reisimist.

«Võimalik, et see tuleneb sellest, et suvel väga paljud tšehhid reisisid ringi ja valitsus ka toetas seda, üritades välja rääkida erinevaid erandeid, et tšehhid saaksid ilma testideta või ilma karantiinita sõita näiteks Horvaatiasse või Kreekasse või mujale,» rääkis Eesti saatkonna lauaülem-konsul Prahas Katre Sai ERR-ile. Ta lisas, et tõenäoliselt toodi viirus kaasa välisreisidelt ning kui algas kool ja paljudel lõppesid puhkused, siis septembrist hakkas viirus ka riigisiseselt hoogsamalt levima.

Oktoobri keskel kasvas ööpäevane nakatumise number üle 10 000 ning eelmisel nädalal oli keskmiselt 12 000 uut nakatunut ööpäevas. Euroopa haiguste kontrolli ja ennetuskeskuse (ECDC) teisipäevaste andmete kohaselt on Tšehhis 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul nakatunud 1379,8 inimest; kõrgeima näitajaga riigis Belgias on sama number 1390,9.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles