Pikema sõpruse päev ärgitab meeste sõpruskondi tervist kontrollima

PM Tervis
Copy
«Pikema Sõpruse Päev» algatuse looja ja eestvedaja Rain Vääna julgustab mehi üksteist innustades enda tervise eest hoolt kandma.
«Pikema Sõpruse Päev» algatuse looja ja eestvedaja Rain Vääna julgustab mehi üksteist innustades enda tervise eest hoolt kandma. Foto: Erakogu

Meeste tervise kodanikualgatuse «Pikema sõpruse päev» uus hooaeg tõstab tänavu esile tõelisi sõpru, kes viivad oma sõbrad, töö- või klubikaaslased novembris tervisekontrolli ning korraldavad neile meeldejääva ühisettevõtmise.

Mullu esimest korda toimunud ja ligi 5000 meest tervisekontrolli toonud heategevuslik kodanikualgatus Pikema sõpruse päev ootab novembris, meeste tervise kuu raames, oma tervist kontrollima igas vanuses Eesti mehi igast Eestimaa nurgast.

Tänavune hooaeg on keskendunud sõpruskondade eestvedajatele – tõelistele sõpradele, kes näitavad eeskuju ja korraldavad oma töö-, klubi- või trennikaaslastele meeldejääva tervisepäeva. Tõeliseks sõbraks on registreerunud juba üle 300 mehe, kes on lubanud oma sõpruskonnale korralda Pikema sõpruse päev. Tõeliseks sõbraks saab registreeruda siin.

Sel aastal on vabatahtlike eeskujudena liitunud muusikud Silver Laas ja Danel Pandre, poliitik ja rahvamees Marko Pomerants, arst Arkadi Popov, ajakirjanik Andrei Titov, näitleja ja lavastaja Ain Mäeots, ettevõtja ja majandusanalüütik Peeter Koppel jt tunnustatud ühiskonnategelased. 

Kuidas võiks Pikema sõpruse päeva korraldada, näitas oktoobris Ain Mäeots, kes viis sõbrad Synlab tervisekontrolli ja seejärel merepäästeõppusele.

«Viimase aasta jooksul oleks kaks minu head sõpra äärepealt ära kutsutud eelnevate hoiatusteta. Mõlemal tekkis infarktieelne seisund – inimestel polnud aimugi, et neil on selline probleem. See oli äratuskell,» lausus Mäeots.

Pikema sõpruse päeva jaoks on meeste- ja laboriarstid välja töötanud kuni 35-aastaste ja üle 35-aastate meeste põhjalikud tervisepaketid. Need annavad võimaluse vereprooviga saada ülevaade peamistest tervisenäitajatest. Täpsema info tervisekontrolli võimaluste kohta saab siit

Eelmisel aastal tervisekontrollis käinud meestel olid peamised mured ülekaaluga, seksuaalfunktsiooni ja kusemishäiretega, depressiooni ja ärevusega, kõrge kolesterooli ning liiga kõrge või madala testosterooniga.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles