Taiwanil täitus 200 koroonavaba päeva – mis on edu taga?

PM Tervis
Copy
Taiwanis on muutunud kaitsemaski kandmine üldiselt uueks normiks.
Taiwanis on muutunud kaitsemaski kandmine üldiselt uueks normiks. Foto: Chiang Ying-ying/AP/Scanpix

Taiwanil möödus täna 200 päeva ilma kodumaal levivate Covid-19 juhtumiteta, kui mujal maailmas levib viirus jõudsalt.

Taiwani haiguste tõrje keskus teatas viimati siseriiklikust juhtumist 12. aprillil. Riigiametnikud märkisid verstaposti ja tänasid avalikkust, kes on nende sõnul mänginud olulist rolli viiruse leviku pidurdamisel, kutsudes inimesi üles jätkuvalt kandma maske ja sageli käsi pesema, vahendab Associated Press.

Ehkki riigisisene viiruse levik on peatunud, registreeritakse jätkuvalt uusi juhtumeid välismaalt saabuvate inimeste hulgas.

Taiwani ametnikud kontrollisid juba mullu 31. detsembril palaviku ja kopsupõletiku sümptomite suhtes reisijaid Wuhanist, Hiina linnast, kus pandeemia algas, vastavalt meditsiiniajakirjas JAMA avaldatud teadlaste andmetele.

20. jaanuaril alustas valitsuse ametlikult epideemia keskjuhtimiskeskus, et koordineerida tegutsemist erinevate valdkondada vahel. Valitsus teavitas tõhusalt ka maskide kandmise olulisusest, püüdes samal ajal takistada paanilist ostmist ja hinnastamist.

Saar karmistas korda ka piiril, peatades 23. jaanuaril lennud Wuhanist ja keelates Wuhanis elavate Hiina kodanike riiki sisenemise.

Taiwanil on kehtestatud kõigile saabujatele, olgu siis Taiwani kodanikele või välismaalastele, range 14-päevane karantiin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles