Läti korraldab koroonakriisi tõttu haiglasüsteemi ümber

PM Tervis
Copy
Kõikides haiglates luuakse transiidiosakonnad, kus nakkuskahtlusega patsiendid saavad olla testitulemuste selgumiseni.
Kõikides haiglates luuakse transiidiosakonnad, kus nakkuskahtlusega patsiendid saavad olla testitulemuste selgumiseni. Foto: Shutterstock

Läti hoiab 15 protsenti regionaal- ja ülikoolihaigla kohtadest erakorraliste haigete jaoks ning kaalub osade raviasutuste ümberkujundamist ainult koroonapatsientide raviks.

Läti tervishoiuasutustes on praegu ravil 200 koroonapatsienti – haiglate võimekus ilma ümberkorraldusi tegemata tipneb aga 250 koroonapatsiendiga.

Läti valitsusel tõdeb, et ruume patsientide mahutamiseks võib leida, raha uute aparaatide ja testide ostmiseks ka, kuid napib meditsiinipersonali, kes koroonahaigeid raviks, teste võtaks ja analüüsiks. «Seda ei kinnita mitte ainult Läti, vaid meiega võrreldamatult rikkamate riikide kogemus, et rahaga ei suudeta alati üle saada tööjõu nappusest, näiteks laborantide puudusest,» ütles Läti tervishoiuminister Ilze Vinkele ERR-ile.

Kui haiglakohtadest täitub 80 protsenti, kehtestatakse Lätis kohustus kanda maski ka töökohtadel, kõik avalikud ja eraüritused, välja arvatud matused, keelatakse ning avatuks jäävad vaid toidu- ja esmatarbekaupade poed ning apteegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles