Zoomi buum: koroonaaeg suurendas hüppeliselt huvi ilukirurgia vastu (1)

PM Tervis
Copy
Suurimat huvi on tuntud selliste mitteinvasiivsete näoprotseduuride vastu nagu näiteks täitesüstid, et tasandada kortsusid piirkondades, mis jäävad silma videokõnesid pidades ja ainiti enda ekraanipilti vaadates.
Suurimat huvi on tuntud selliste mitteinvasiivsete näoprotseduuride vastu nagu näiteks täitesüstid, et tasandada kortsusid piirkondades, mis jäävad silma videokõnesid pidades ja ainiti enda ekraanipilti vaadates. Foto: Shutterstock

Koroonapiirangute tõttu vähenenud reisimisvõimalused ning kaugtööl sagedasem koduseinte vahel viibimine on loonud soodsad võimalused seni raha- või ajapuudusel edasilükatud iluprotseduurideks.

«Inimeste huvi plastikakirurgia vastu on plahvatuslikult selle koroonaviirusest tingitud elumuutusega suurenenud,» sõnas ilukirurg Peep Pree saates «Hommik Anuga» ja lisas, et põhjusi selleks on mitu. «Meil jääb raha üle, kuna me ei saa enam perega reisida, ei saa kulutada raha, mida me muidu kulutaksime iseenda heaks reisides, sõpradega head veini juues, mida iganes,» rääkis Pree. Lisaks tõi ta välja asjaolu, et kuna paljud inimesed töötavad kodust, siis ei pea õmblusi ja operatsioonide tagajärjel tekkinud verevalumeid varjama ning saab rahus paraneda.

Ilukirurgid Austraaliast, USAst, Suurbritanniast ja Jaapanist on täheldanud märkimisväärset klientuuri suurenemist pärast kevadisi koroonapiiranguid, vahendab BBC. Spetsialistid toovad välja Zoomi ja teiste analoogsete rakenduse vahendusel peetavate videokõnede ja virtuaalkoosolekute mõju. Rohkem kui kunagi varem veedavad inimesed aega ekraani ees, kus nad saavad pidevalt jälgida nii iseennast kui võrrelda end kolleegide ja sõpradega. Enda näo pidev vaatamine paneb inimesed rohkem enda välimust hindama ning vaatepildiga rahulolematuid ka nägu korrigeerivate protseduuride peale mõtlema.

Ilukirurgide sõnul on niiöelda Zoomi buumi käigus suurenenud huvi mitteinvasiivsete näoprotseduuride vastu. Sinna hulka kuulub näiteks täitesüstide tegemine kortsude tasandamiseks piirkondades, mis on hakanud silma videokõnesid pidades. Samuti on suurenenud nõudlus kaela piirkonnas naha silendamise ja lõualuu kontuuride parandamise järele, kuna inimesed veedavad rohkem aega arvuti kaamerasse vaadates ja keskenduvad just nendele kehapiirkondadele. Meeste puhul on ilukirurgide poole sagedamini pöördutud kiilaneva pealae ja otsmikul olevate kortsude pärast.

Briti psühholoogide seltsi liige dr Jill Owen juhib aga tähelepanu sellele, et ekraaniversioon inimesest võib olla moonutatud kaamera nurga ja valgustuse tõttu. Seega ei tasu end lasta häirida videokõne aegsest pildist, mis võib tunduda peeglist vastu vaatava näoga võrreldes harjumatu. Dr Pree sõnul tuleb selleks, et nahk võimalikult kaua kaunina püsiks, eelkõige normaalselt toituda, olla füüsiliselt aktiivne ning piisavalt magada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles