Naistekliiniku juht: püüame jätkata peresünnitustega nii kaua kui võimalik

PM Tervis
Copy
Beebi haigutamas.
Beebi haigutamas. Foto: Minnie Zhou on Unsplash

Lääne-Tallinna keskhaigla naistekliiniku juhataja dr Piret Veerus tõdeb, et kui tekib isikukaitsevahendite nappus või kui isad ei järgi reegleid, tuleb ka peresünnitused ajutiselt peatada, kirjutab Med24.

Sünnitaja toetajaks võib epideemia tingimustes olla Veeruse sõnul üks inimene, kelleks võib olla lapse isa või muu lähedane täiskasvanud pereliige, st sama leibkonna liige. «Pereliige peab olema terve. Sünnitusmajja saabudes peab ta täitma tervisedeklaratsiooni ning mõõdetakse tema kehatemperatuuri. Pereliige peab viibima sünnitustoas ega tohi sealt vahepeal lahkuda, lisaks peab ta pidevalt kandma klapita respiraatorit, mida vahetab vähemalt iga nelja tunni tagant,» rääkis Veerus uutest nõuetest.

Keisrilõike korral ohutuse tagamiseks pereliiget operatsioonituppa ei lubata, kuid ta saab hiljem olla koos sünnitanu ja vastsündinuga ärkamistoas.

«Soovime, et isa või kaaslane saaks sünnitusel osaleda ja et lapse sünd oleks hoolimata praegusest keerulisest olukorrast õnnelik perekeskne sündmus. Seepärast püüame nii kaua kui võimalik jätkata peresünnitustega. Pere saab koos olla seni, kuni naine viiakse sünnitusjärgsesse palatisse (ca kaks tundi pärast sünnitust),» sõnas Veerus.

«Peresünnituste toimumist soovime säilitada nii kaua kui vähegi võimalik. Kui tekib isikukaitsevahendite nappus või kui isad ei järgi haiglas kehtestatud reegleid, peame ka peresünnitused ajutiselt peatama,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles