Uuringutest on selgunud, kuidas levib enamik Covid-19 haigusjuhtudest

PM Tervis
Copy
Maski kandmine on oluline, kuna suurem osa viirusohtlikest inimestest ei koge seda edasi andes sümptomeid.
Maski kandmine on oluline, kuna suurem osa viirusohtlikest inimestest ei koge seda edasi andes sümptomeid. Foto: ANTONIO BAT/EPA/Scanpix

Enamikku koroonaviiruse infektsioone levitavad inimesed, kellel pole sümptomeid, teatas USA haiguste tõrje ja ennetamise keskus äsja ajakohastatud juhistes. Keskus lisas, et see on üks peamistest põhjustest, miks maski kasutamine on nii oluline, vahendab CNN.

«Haiguste tõrje ja ennetamise keskuse ja teiste hinnangul kandub üle 50 protsendi kõigist nakkustest inimestelt, kellel pole sümptomeid,» lisati reedel postitatud juhendis. «See tähendab, et vähemalt pooled uued nakkused pärinevad inimestelt, kes tõenäoliselt ei tea, et nad on teistele nakkusohtlikud.» Andmete kohaselt ei teki 24 protsendil inimestest, kes viirust teistele edasi annavad, kunagi sümptomeid ja 35 protsendil ei olnud neid nakkust edasi andes. Samuti öeldi, et 41 protsenti nakatas teisi sümptomeid kogedes.

Infektsiooni kõige nakkusohtlikum aeg saabub viis päeva pärast nakatumist, teatas agentuur. Nende eelduste kohaselt kandub üle 59 protsenti nakkusjuhtudest, kui sümptomeid ei esine, kuid see võib ulatuda vahemikku 51-70 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles