Venemaa tervishoiusüsteem on koroonaviiruse tugevas haardes

PM Tervis
Copy
Kaitserõivastes tervishoiutöötajad ja haiglaravi järjekorras ootavad koroonapatsiendid Ivanovo haigla nr 7 erakorralise meditsiini osakonna vastuvõtus (20.11.2020)
Kaitserõivastes tervishoiutöötajad ja haiglaravi järjekorras ootavad koroonapatsiendid Ivanovo haigla nr 7 erakorralise meditsiini osakonna vastuvõtus (20.11.2020) Foto: Vladimir Smirnov/TASS/Scanpix

Venemaa haiglates on koroonapatsientidele eraldatud voodikohad täitunud ja haiglaravi vajavate inimeste järjekord üha pikeneb.

Vene meedias levivad pildid haigete ja kanderaamidega täitunud haiglakoridoridest. Tervishoiusüsteemi vigasust ning riigi kehva koroonaviiruse levikuga toimetulekut on tunnistanud ka president Putin. Samas on valitsus öelnud, et üleriiklikke rangeid piiranguid pole vaja kehtestada ning meetmete järgimise reguleerimine on kohalike omavalitsuste otsustada. 

Orjoli oblastis töötava arsti Dmitri Seriogini sõnul on haiglates tekkinud järjekorrad voodikohtadele, mõnel juhul tuleb koha vabanemist oodata päevi, vahendab ERR. «Oleme oblastis tunnistamas tervishoiusüsteemi kokkukukkumist – see ei tule absoluutselt toime,» ütles arst.

Lõppeval nädalal registreeriti Venemaal kolmel päeval seni kõrgeim koroonasurmade arv. Tänaseks on koroonatõvega seotud surmajuhtumeid kokku 35 000 ning koroonaviirusega on nakatunud üle kahe miljoni inimese, vahendab AP News.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles