Teadlased loodavad uuest gripiravist abi ka Covid-19 vastu

PM Tervis
Copy
Gripp algab tavaliselt äkiliselt, toob kaasa kõrge palaviku, mis on üle 38 kraadi, pea- ja lihasvalu, tugeva väsimuse ning köha.
Gripp algab tavaliselt äkiliselt, toob kaasa kõrge palaviku, mis on üle 38 kraadi, pea- ja lihasvalu, tugeva väsimuse ning köha. Foto: Shutterstock

Purdue ülikooli teadlased on välja töötanud uue gripiviirusnakkuste ravi, mis võib osutuda tõhusaks ka paljude teiste viirusnakkuste, sealhulgas HIV ja Covid-19 vastu, vahendab Medical Xpress.

Keskmiselt on Ameerika Ühendriikides gripi tõttu hospitaliseeritud aastas rohkem kui kaks miljonit inimest ja neist 30 000 kuni 80 000 sureb gripi ja sellega seotud tüsistuste tõttu.

Purdue meeskonna teadustöö on avaldatud väljaandes Nature Communications ja selles kasutatakse viirusnakkuste vastu suunatud sihipärast lähenemisviisi.

«Suuname kõik välja töötatavad viirusevastased ravimid spetsiaalselt viirusnakkusega rakkudele,» ütles Purdue Ralph C. Corley keemiaprofessor Philip S. Low. «Nii ravime haigeid rakke terveid rakke kahjustamata. Kasutame seda võimalust immuunsust aktiveerivate ravimite valikuliseks viimiseks gripiga nakatunud rakkudesse. Samuti on potentsiaal, et see teraapia osutub tõhusaks inimestel, kes on nakatunud Covid-19-ga,» märkis Low.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles