Popov maskivastastest: ei tohi mõelda nii, et las eakamad kannatavad ja surevad (1)

PM Tervis
Copy
Terviseameti meditsiinistaabi juht dr Arkadi Popov
Terviseameti meditsiinistaabi juht dr Arkadi Popov Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kuigi maskinõue praegu Eestis valitsevas koroonaviiruse leviku olukorras võib tunduda mõnevõrra ahistav, soovitab terviseameti kriisistaabi hädaolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov maskivastastel mõelda veidi enam neile inimestele, kelle elu ja tervist viiruse leviku tõkestamine kaitseb, vahendab ERR.

Popov ütles «Vikerhommikus» maskivastaste kavandatavat meeleavaldust kommenteerides, et selles on teatud vastuolud olukorraga, mis praegu Eestis valitseb.

«Me jõuliselt liigume sinna, kus epideemia progresseerub ja samal ajal ma näen, et on olemas teatud inimeste grupid, mis üsna aktiivselt avaldavad oma meelt selles osas. Ma saan aru, et inimestel on tunne, et ahistatakse natuke ja vabadust piiratakse, aga mina kutsun inimesi mõtlema rohkem teiste peale ja eelkõige vanemate inimeste peale, kes kannatavad kõige rohkem selle viiruse tõttu,» rääkis Popov.

«Ei tohi mõelda niimoodi, et las vanemad inimesed kannatavad ja surevad, minu jaoks on see vastuvõetamatu ja pole absoluutselt aktsepteeritav kaasaegses maailmas.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles