Saksamaa koroonakoldes algab laste ja noorte laustestimine

PM Tervis
Copy
Maskikohustust ja distantsi hoidmise vajadust meeldetuletav plakat liikumistakistusel Hildburghauseni linnaväljakul (26. november 2020)
Maskikohustust ja distantsi hoidmise vajadust meeldetuletav plakat liikumistakistusel Hildburghauseni linnaväljakul (26. november 2020) Foto: Timm Reichert/REUTERS/Scanpix

Ida-Saksamaal asuva Tüüringi liidumaal testitakse lapsi ja noori koroonaviiruse suhtes, et tuvastada nende roll viirusnakkuse kiires levikus. 

Viimase seitsme päeva jooksul on piirkonnas registreeritud rekordilised 603 juhtu 100 000 inimese kohta, mis on üle nelja korra suurem Saksamaa keskmisest nakatumisnäidust, vahendab Reuters.

«Teeme esimest korda laiaulatusliku testimise laste ja noorte hulgas,» rääkis Tüüringi liidumaa peaminister Bodo Ramelow ja täpsustas, et alles seejärel on võimalik mõista, kui ohutu on pandeemia ajal koolide ja lasteaedade avatuna hoidmine.

Koroonakolde keskmes, 63 000 elanikuga Hildburghauseni linnas, kehtestati kolmapäeval karmimad piirangud kui mujal liidumaal – kõik koolid ja lasteaiad on suletud ning inimestel on lubatud kodust lahkuda vaid äärmisel vajadusel. Rikkumiste eest saab karistada rahatrahviga kuni 25 000 eurot.

Kantsler Angela Merkel ja 16 liidumaa juhid leppisid kolmapäeval kokku, et koroonameetmeid karmistatakse ja pikendatakse vähemalt 20. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles