Vaiknemets: kui tervis ei luba koroonatõrjeks maski kanda, piisab suulisest kinnitusest

PM Tervis
Copy
Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juht Ragnar Vaiknemets
Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juht Ragnar Vaiknemets Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui inimese tervislik seisund ei luba koroonaviiruse eemalhoidmiseks maski kanda, siis selleks ei ole vaja esitada arstitõendit, vaid piisab inimese suulisest kinnitusest.

«Inimene ei pea esitama tervisliku seisundi tõestamiseks tööandjale arstitõendit, piisab inimese enda kinnitusest. Maski asemel on alternatiivina võimalik kanda ka visiiri, mis katab terve näo," ütles terviseameti kriisistaabi juht Ragnar Vaiknemets «Vikerhommikus».

Terviseameti esindaja juhtis tähelepanu valitsuse korraldusele, kus on öeldud, et avalikes ruumides viibimisel tuleb ennekõike katta suu ja nina. «Sellest tulenevalt on juba nähtud ette, et kõik inimesed ei saagi kanda maske, kas tervislikel või mingitel muudel kaalutlustel,» lausus Vaiknemets.

Vaiknemets kinnitas, et tõendeid väljastavad perearstid olukordadeks, mis on terviseametiga kooskõlastatud: «Sealhulgas on ette nähtud lapsed, inimesed, kellel on tugevad ja kroonilised haigused, sealhulgas kopsu- ja südamehaiged, kes võivad vajada ka lisahapnikku või näiteks tugevate psüühhikahäiretega inimesed või voodihaiged – neile väljastab perearst tõendi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles