Lutsar: piiranguid tuleb tugevdada

PM Tervis
Copy
Irja Lutsar.
Irja Lutsar. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Päev-päevalt kasvavad koroonanäitajad võivad jõuda ka tuhandeni, mistõttu on vältimatu, et piiranguid tuleb tugevdada ja välistatud pole ka ühiskonna täielik lukkupanek mingil hetkel, ütles teadusnõukoja juht, viroloogiaprofessor Irja Lutsar. 

«See, et arvud tõusevad, on pigem väiksem üllatus, kui see, et arvud langevad. Ei välista ka olukorda, et ühel päeval on tuhat nakatunut,» ütles Lutsar ERRi veebisaates «Otse uudistemajast».

Ta näeb küll tunneli lõpus valgust, sest kaks vaktsiinitootjat on andnud Euroopa ravimiametile sisse taotluse vaktsiini müügiks Euroopas, ent selle valguse suunas on vaja veel mitu kuud mööda pimedat tunnelit kõndida, sest eesliinitöötajate ja riskirühmade vaktsineerimine võtab aega, isegi kui vaktsiin jaanuaris Eestisse jõuab.

Lutsar tunnistas, et ka ühiskonna täielik lukkupanek, nagu kevadel, ei ole välistatud, kuid seda ei võeta ette esimeses järjekorras. Enne on kavas sulgeda spordisaalid, spaad, kohvikud, hobiringid jne. Need on teadusnõukoja ettepanekud, mida valitsus on arutamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles