Eestis kasvab rinoviiruse tõttu haigestumine

PM Tervis
Copy
Praegu on ülemiste hingamisteede viiruste hooaeg.
Praegu on ülemiste hingamisteede viiruste hooaeg. Foto: Elmo Riig

Terviseameti andmeil pöördus novembri viimasel nädalal ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu arsti poole 4188 inimest, kellest kolmandik olid lapsed.

Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Eliisa Metsoja sõnul uuriti nädala jooksul 178 proovi A ja B gripiviiruse suhtes. «Ühtegi gripiviirust Eestis veel kinnitatud ei ole,» ütles Metsoja.  

Eestis ringleb peamiselt rinoviirus, millele on iseloomulik aevastamine, nohu, vahel ka valulik kurk, lastel võivad lisanduda köha ja palavik. Kõige enam rinoviirusest tingitud nakatumisi registreeriti Tallinnas ja Tartumaal.

Haigestumine Euroopas

Euroopa gripiseire võrgustiku andmetel püsib Euroopa Liidus grippi haigestumise intensiivsus jätkuvalt madal. 16–22. novembrini tehtud 663 sentinel seiresüsteemi gripiviiruse proovist mitte ükski ei osutunud positiivseks. Mitte-sentinel seiresüsteemiga tehtud 14 143 proovist osutus nii A kui ka B gripiviiruse testist positiivseks 12. Sel perioodil ei olnud ühtegi hospitaliseeritud isikut, kellel oleks laboratoorselt kinnitatud gripp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles