Eelisjärjekorras koroonavaktsiini saajate hulka tahavad veel mitme elukutse esindajad

PM Tervis
Copy
Teadlaste sõnul kannab kaks protsenti nakatunutest 90 protsenti koroonaviiruse koguhulgast. Asümptomaatiliste ja raskelt haigete viiruskoormuses ei pruugi olla vahet, nii et nakatumise tõenäosus on nagu ruletimäng ja tuleb olla ettevaatlik.
Teadlaste sõnul kannab kaks protsenti nakatunutest 90 protsenti koroonaviiruse koguhulgast. Asümptomaatiliste ja raskelt haigete viiruskoormuses ei pruugi olla vahet, nii et nakatumise tõenäosus on nagu ruletimäng ja tuleb olla ettevaatlik. Foto: Remo Tõnismäe

Uudis, et esimesed koroonavaktsiinid võivad kuu lõpus saada Euroopa ravimiametilt müügiloa, aktiveeris paljude erialade esindajad, kes järjest taotlevad sotsiaalministeeriumilt enda lisamist eelisjärjekorras vaktsineeritavate nimekirja, vahendab ERR.

Teadlastest koosnev immunoprofülaktika ekspertkogu on vastavalt rahvusvahelistele soovitustele ja standarditele koostanud nimekirja, keda hakatakse koroonaviiruse vastu vaktsineerima eelisjärjekorras.

Nimekirja kuuluvad teatud raskete krooniliste haigustega inimesed, sotsiaaltöötajad, eakad, hooldekoduelanikud ja -töötajad ning esmatähtsate teenuste osutajad, kelle nimekiri tuleneb hädaolukorra seadusest: need on tervishoiutöötajad; vee, elektri, kütte, kütuse, teehoolde ja sideteenustega varustajad; maksete ja raharingluse korraldajad. 

Sel nädalal selgus, et koroonavaktsineerimine võib Eestis alata juba jaanuaris ja selle tulemusel aktiveerusid mitme eriala esindusorganisatsioonid, kes leiavad, et ka nemad peaksid olema eelisnimekirjas.

Nii soovivad nimekirja lisamist õpetajad, hambaarstid ja Tallinna Linnatranspordi töötajad ehk bussi- ja trammijuhid ning Viru Keemia Grupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles