Savisaar koroonapiirangutest: see tekitab trotsi, meie eest otsustatakse kõik ära

PM Tervis
Copy
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Endine Keskerakonna juht ja kunagine Tallinna linnapea Edgar Savisaar võttis pärast valitsuse uute koroonapiirangute kehtestamist sõna ja leiab, et kogu praegune olukord, kus inimeste eest otsuseid tehakse, tekitab trotsi.

«Mulle tundub, et võitluses koroonaviiruse vastu käitume me ühelt poolt formaalselt ja teiselt poolt lahmivalt. Näiteks paneme toitlustuskohad kella kümnest kinni. Aga mille poolest on kellaaeg viiest kuueni vähem ohtlik,» küsib Savisaar. «Inimesed tulevad töölt ja lähevad õhtust sööma, mille poolest on nad väiksemas ohus?»

Savisaare sõnul tahetakse justkui hävitada teenindussektorit, aga need on töökohad ja riigile makstavad maksud. «Kas üha rohkem peame ennast ülal pidama Saksamaa arvelt? Mugav elu küll,» sõnab ta.

«Sotsiaalne elu kaob ära. Ühendus arvutite teel ei asenda näost näkku suhtlemist. Praegune ühiskond soosib seda, et järgmine põlvkond kasvaks üles ainult virtuaalses maailmas - üksikult ja omaette. Kas me seda soovimegi?» 

«Isegi linnavolikogu istungid peetakse nüüd virtuaalselt. Kas me oleme tõesti üksteisele nii kohutavad ja ohtlikud ning ei suuda end maskide ega kinnastega viiruse eest kaitsta,» küsib Savisaar.

«Mina olen vanuse poolest riskigrupis ja tunnen, et käsumajanduses elamine on kõige ohtlikum. See tekitab trotsi, meie eest otsustatakse kõik ära!»

Mulle tundub, et võitluses koroonaviiruse vastu käitume me ühelt poolt formaalselt ja teiselt poolt lahmivalt. Näiteks...

Posted by Edgar Savisaar on Kolmapäev, 9. detsember 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles