Kolm toiduainet, mis aitavad kiiremini magama jääda

Getter Adeele Tamm
Copy
Padjad-tekid ja magamine
Padjad-tekid ja magamine Foto: MADIS LUIK/SAKALA

Kvaliteetne uni on väga oluline hea tervise seisukohast. Öö jooksul oleks soovituslik magada seitse kuni üheksa tundi, kuid selgub, et paljudel inimestel on selle saavutamisel raskusi. Õnneks on olemas mõned toiduained, mis aitavad saavutada parema une. 

1. Mandlid

Lisaks sellele, et mandlite söömine võib oluliselt vähendada riski haigestuda näiteks südamehaigustesse, aitab see ka saavutada parema une. Mandlid on nii melatoniini allikaks, kui ka aitavad vähendada stressi. 

On tehtud uuring, kust selgus, et kui rottidele söödeti enne magama jäämist 400 mg mandliekstrakti, siis nad magasid kauem ja sügavamalt kui ilma selleta. 

Enne magama jäämist on piisav süüa 28 grammi mandleid, et saavutada parem uni. 

2. Kummelitee

Kummelitee aitab tugevdada immuunsüsteemi, vähendada ärevust ja depressiooni, parandada naha tervist. 2011. aastal tehtud uuringust selgus, et need inimesed, kes tarvitasid päeva jooksul ära 270 mg kummeliekstrakti kaks korda päevas 28 päeva jooksul, jäid 15 minutit kiiremini magama ja ärkasid öö jooksul vähem üles, kui need, kes seda ei teinud. 

3. Kiivi

Lisaks sellele, et kiivid annavad vähe kaloreid, on nad head kolesterooli langetajad. Uuringutele toetudes arvatakse, et kiivi võib olla isegi parimaks toiduaineks, mida süüa enne magama minemist. Tuleb välja, et selle põhjuseks võib olla asjaolu, et kiivi sisaldab palju C-vitamiini. Süües üks kuni kaks kiivit enne magama jäämist, võib see aidata kiiremini magama jääda.

Allikas: Healthline

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles