TASUB TEADA ⟩ Kuidas jõuluõhtusööki kergemini seedida

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv pilt
Illustreeriv pilt Foto: Shutterstock

Jõulud on teada-tuntud ka kui suur ülesöömise aeg. Kindlasti tuleb kõigile tuttav ette see, kuidas peale pühade õhtusööki on kõht punnis ja raske olla. Selleks, et jõulurooga seeditavamaks muuta saab ise palju ära teha.

Enne söömist:

Paljud arvavad, et enne jõuluõhtusööki näljutamine muudab toidu nauditavamaks, kuid see ei pruugi olla üldsegi hea lahendus. Liiga näljasena on kergem üle süüa ja see põhjustab kõhuvalu. Selleks, et seedesüsteem hästi toimiks, sööge kiudainerikast hommikueinet (näiteks smuutikauss või kaerahelbed). Soovituslik oleks paar tundi enne prae söömist minna jooksma või matkama. 

Söögi ajal:

Kui endale jõuluõhtul taldrikule head ja paremat tõstate, siis oleks seekord targem köögiviljadest hoiduda. See on küll väga ebatavaline väide, kuid nendest loobumine võib aidata toitu paremini seedida. Kõige olulisem on ampsude vahele palju vett juua, et vältida ülesöömist. 

Pärast sööki: 

Ka peale söögi lõpetamist on oluline väikeste lonksude kaupa vett tarbida. Veelgi parem oleks mõne taimse tee joomine, näiteks ingveritee. See aitab hästi kaasa seedimisele. Samuti peaks kuskil tund peale söömist jalutuskäigule minema. 

Allikas: spoonuniversity

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles