Eile läks Tallinna-Londoni lennule enseisolatsiooni nõuet rikkunud reisija

Getter Adeele Tamm
Copy
Tallinn, 20.05.2020.
Tallinn, 20.05.2020. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Tallinna lennujaama teatel avastati eile Tallinnast Londonisse suunduvas lennukis eneseisolatsiooni nõuet rikkunud koroonapositiivne reisija, kes pardalt eemaldati.

Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialisti sõnul jõudis eneseisolatsiooni nõuet rikkunud inimene lennukisse, kust aga lennufirma ta mõni minut hiljem eemaldas. 

Eneseisolatsiooni täitmist kontrollib politsei- ja piirivalveamet, kes tegeleb lennujaamas ka reisijate kontrollimise ning pardale lubamise või mittelubamisega. Lennujaamal endal ei ole ligipääsu reisija isikuandmetele, mistõttu pole neil ka infot inimeste tervisliku seisundi või eneseisolatsiooni nõude kohta.

Alates 1. septembrist saavad kõik kõrge nakkuskordajaga riikidest saabuvad reisijad teha lennujaamas esmase koroonatesti (Eesti kodanikele tasuta, välismaalastele 52 eurot).

Väljuvaid reisijaid lennujaamas küll ei testita, kuid riigid võivad nõuda negatiivse proovivastuse ettenäitamist riiki sisenemisel. Näiteks alates 1. jaanuarist tuleb Ühendkuningriigist Eestisse tulles koroonaproov anda mitte rohkem kui 72 tundi enne reisi algust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles