6 tervislikumat toiduainet, mida hommikuks süüa

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Levib tõdemus, et hommikusöök on päeva kõige olulisem toidukord. Tegelikult ei kehti see kõigi inimeste puhul. Kasulikum on jätta see toidukord söömata, kui et kinnitada oma keha ebatervisliku söögiga, vahendab Healthline.

Siiski annab tervislik hommikusöök meile energiat ja aitab vältida ülesöömist terve päeva vältel. Toome välja kuus parimat toiduainet, mida hommikuks süüa.

1. Muna

Muna on vaieldamatult ülimalt tervislik ja maitsev toit. Uuringud on näidanud, et selle söömine tekitab täiskõhutunnet, on väiksem risk järgmise toidukorra ajal üle süüa ja aitab säilitada püsiva insuliini- ja vererõhutaseme. 

2. Kreeka jogurt 

See sisaldab palju proteiini, mis jätab pikaks ajaks täiskõhutunde. Enamik kreeka jogurteid sisaldab probiootikume, mis aitavad soolestikul tervena püsida. Veelgi enam, täisrasvane jogurt sisaldab konjugeeritud linoolhapet (CLA), mis võib suurendada rasvakadu ja vähendada rinnavähi riski.

3. Kaerahelbed

Need on tehtud kaerast, mis sisaldab ainulaadset kiudu, mida nimetatakse kaera beeta-glükaaniks. See vähendab kolesteroolitaset ja jätab pikaks ajaks täiskõhutunde. Lisaks sisaldavad kaerahelbed antioksüdante, mis on kasulikud südamele ja alandavad vererõhku. 

4. Chia seemned

Osa chia seemnetes sisalduvatest kiududest on viskoosne kiud, mis neelab vett ja suurendab  seedetraktis liikuva toidu hulka ning aitab täiskõhutundel kiiremini tekkida.

5. Pähklid

Lisaks sellele, et pähklid on väga maitsvad, täidavad nad hästi kõhtu ja aitavad vältida kaalutõusu. Need aitavad vähendada südamehaiguste riske, põletikku ja insuliiniresistentsust. Igat sorti pähklid on ka kõrge magneesiumisisaldusega. 

6. Roheline tee 

Roheline tee on üks maailma kõige tervislikumaid jooke. See sisaldab kofeiini, mis teeb erksamaks ja kiirendab ainevahetust. Lisaks sisaldab see antioksüdante, mis kaitsevad aju, närvisüsteemi ja südant. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles