Perearst Karmen Joller: teise süsti järel olid kõrvaltoimed tugevamad

PM Tervis
Copy
Doktor Karmen Joller esimest Covid-19 vaktsiinidoosi saamas.
Doktor Karmen Joller esimest Covid-19 vaktsiinidoosi saamas. Foto: SCANPIX

Perearst Karmen Joller sai eile teise doosi Covid-19 vastast vaktsiini. Tänane öö ei möödunud doktori jaoks aga paraku kõige rahulikumalt.

Joller avaldas, et möödunud ööl ärkas ta paar korda, sest vasak õlg valutas ja hoolimata soojast toast oli tal külm. «Hommikuks kraadisin väikese palaviku. Seda, et teise süsti järel on kõrvaltoimed mõnevõrra tugevamad, on näidanud ka teadusuuringud. Tegelikult ootasin midagi sarnast juba esimese süsti järel, aga minu üllatuseks pääsesin vaid kerge tundlikkusega süstekohas,» selgitas perearst.

«Võtsin paratsetamooli, sest vaktsiinijärgse palaviku võib alla võtta: tegemist pole ju pärishaigusega, vaid veidi petta saanud immuunsüsteemiga, mis praegu hoolega antikehi meisterdab. Vaktsiin paneb tööle meie keha loomulikud kaitsemehhanismid, seejuures meid haigusest säästes,» jätkas ta.

Joller märgib, et õlavalu tal enam ei ole, on vaid kerge turse. «Praegu vist palavikku pole, sest enesetunne on hea, ainult jalad on tinast. Kui paratsetamooli mõju kadudes palavikku rohkem ei tõuse, loen sümptomid vaktsiinist tingituks ja lähen pärastlõunal tööle. Seni teen kodust kaugtööd. Palavikuga ma igaks juhuks kodust välja ei lähe, sest võib ju olla ülimalt väike tõenäosus, et olen haige ja tegemist ei ole vaktsiini kõrvaltoimega.»  

Eilse koroonavaktsiini II annuse reportaaž: öösel ärkasin paar korda, sest vasak õlg valutas ja külm oli, hoolimata...

Posted by Karmen Joller on Esmaspäev, 18. jaanuar 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles