Covid-19 suurendab sünnitusel komplikatsioonide teket

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv pilt
Illustreeriv pilt Foto: Shutterstock

Emadel, kellel on raseduse ajal Covid-19, on suurem tõenäosus sünnituskomplikatsioonideks kui tervetel naistel, kirjutab Webmd. Üldine tõenäosus selleks on üks protsent. Siiski soodustab koroonaviirus varajase sünnituse riski ja verehüübimise probleeme. 

«Sellegipoolest on teada, et sünnitavatel naistel, kellel diagnoositi Covid-19, on kõrvaltoimed väga vähe. See peaks pakkuma palju kindlustunnet naistele, kes loodavad sel perioodil rasestuda või kes on rasedad,» ütles uuringu kaasautor doktor Karola Jering Brighami. 

2020. aastal tehti uuring, mis kestis kaheksa kuud ja kus osales 400 000 rasedat naist, kellest 6400 olid koroonahaiged. Teadlased leidsid, et Covid-19 patsientide seas oli verehüübimise probleemide suhteline risk pea viis korda suurem kui viiruseta rasedatel. Lisaks olid need naised rohkem intentsiivraviosakondades. 

Nendel, kes põdesid koroonat, oli 7 protsenti suurem risk keisrilõikele, 19 protsenti suurem tõenäosus sünnitada enneaegselt ja 21 protsenti suurem risk eklampsiale (rasedusmürgistusjärgsed krambid). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles