Perearst Piret Rospu avaldas, kuidas teise vaktsiinisüsti kõrvaltoimed esimese süsti omadest erinesid

PM Tervis
Copy
Piret Rospu. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMES FOTO: Sander Ilvest
Piret Rospu. FOTO:SANDER ILVEST/POSTIMES FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Perearst Piret Rospu sai eile hommikul Laagri Perearstikeskuses teise doosi Covid-19 vastast vaktsiini. Täna avaldas ta, kuidas teise süsti järgsed kõrvaltoimed esimese süsti omadest erinevad.

Pärast esimest doosi oli arsti sõnul süstekoht valulik ja käsi haige, nii et vasaku külje peal  esimesel ööl magada ei saanud. «Pärast teist doosi on süstekoha valulikkust oluliselt vähem, aga öösel ilmselt tõusis palavik, sest südaööl hakkas maru külm ja kella nelja paiku hakkas jälle palav, eks siis palavik langes,» kirjeldas ta kõrvaltoimeid. «Töötavat kraadiklaasi mul muidugi pole. Ja täna hommikul väike pea- ja seljavalu, aga see võib olla ka tingitud öösel kella kahenii üleval passimisest ja loenguslaidide tegemisest,» lisas perearst. 

«Need mRNA-põhised vaktsiinid tekitavad päris sageli kõrvaltoimeid, noorematel sagedamini kui vanemaealistel, uuringutes jooksis vanuseline eristus 55 eluaasta pealt. Õnneks aga on vaktsineerimisjärgsed reaktsioonid enamasti kerged või mõõdukad. Minu omad klassifitseeruvad kergeteks ja need peaks ühe-kahe päevaga mööduma.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles