UURING ⟩ Mis toimub kehaga, kui süüa praetud toitu?

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Praetud toidud on küll väga maitsevad, kuid siiski on tegu ebatervisliku söögiga. Sellise eine söömine suurendab oluliselt südamehaiguste ja insuldi riske, vahendab Medicinenet

Uue uuringu jaoks analüüsisid teadlased 19 eelnevalt tehtud uurimust. Nad kaasasid 17 uuringu andmed, milles osales kokku üle 560 000 inimese, kellest 37 000´l olid erinevad südamehaigused. Teadlased tegid uue teadustöö, milles osales 750 000 katsealust, kellest 86 000 olid kümne aasta jooksul surnud. 

Selgus, et nendel katsealustel, kes sõid nädalas kõige vähem praetoitu, oli 28 protsenti väiksem tõenäosus peamistele karsiovaskulaarsetele haigustele, 22 protsenti väiksem risk südamehaigustele ja 37 protsenti madalam tõenäosus südamepuudulikusele. 

Praetoidud sisaldavad kahjulikke transrasvu, mis tulenevad tihti kasutusel olevatest hüdrogeensetest köögivilja õlidest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles