RETSEPT ⟩ Imeline magustoit hommikuks, mis ei tõsta veresuhkru taset

Getter Adeele Tamm
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Vahetevahel tuleb hommikul isu süüa midagi magusat. Sellisel juhul on oluline jälgida, et see liialt veresuhkru taset ei tõstaks. 

Retsepti autor on Mary Ellen Phipps, kelle huvi toitumise vastu sai alguse, siis kui tal diagnoositi I tüüpi diabeet. Naine on andnud välja ka kokaraamatu «Easy Diabetes Cookbook», mille eesmärgiks on tavalised suhkrust ülekülvatud retseptid muuta tervislikumaks. 

«Need mustika juustukoogi üleöökaerahelbed on parim viis päeva alustuseks ja veresuhkru taseme kontrolli all hoidmiseks. Seda rooga võib hommikul ka mikrolaineahjus soojendada,» ütleb retsepti autor. 

Vaja läheb: 

100 grammi toorjuustu

1/2 tassi tavalist kreeka jogurtit

2 tassi magustamata mandlipiima

2 supilusikatäit puhast vahtrasiirupit

1 keskmise sidruni riivitud koort

1 supilusikatäis puhast vanilje ekstrakti

2 tassi külmutatud mustikaid

2 tassi gluteenivabu kaerahelbeid

Valmistamine: 

Võtke välja neli klaaspurki. Sega suures kausis omavahel toorjuust, kreeka jogurt, vahtrasiirup ja riivitud sidrunikoor. Vahusta koostisosad kuni segu muutub ühtlaseks. Lisa mustikad igasse anumasse ja nende peale kaerahelbed. Kõige lõpuks pane purki eelnevalt läbi segatud mass. Katake purgid kaanega ning raputage neid kuni koostisosad on ühtlustunud. Lõpuks pange purgid külmikusse ja nautige seda hommikul. 

Allikas: Mindbodygreen

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles