Koroonaviiruse tõttu 6-aastase tütre kaotanud vanemad hoiatavad: lastel esinevad sümptomid on hoopis teistsugused

PM Tervis
Copy
Pricilla ja David Morse polnud enne tütre surma lastel esinevate koroonaviiruse süptomitega kursis.
Pricilla ja David Morse polnud enne tütre surma lastel esinevate koroonaviiruse süptomitega kursis. Foto: Kuvatõmmis videost/ CNN

Pricilla ja David Morse kaotasid oma 6-aastase tütre koroonaviirusele. Nüüd hoiatavad nad teisi lapsevanemaid lastel esinevate Covid-19 sümptomite eest, mida nad ise õigel hetkel märgata ei osanud.

Möödunud aasta juulis põdesid koroonaviirust nii David kui Pricilla Morse, seetõttu pidi karantiini jääma ka nende 6-aastane tütar Gigi. «Meil polnud aimugi, et tema samuti haige oli. Alles päev enne oma surma oksendas Gigi paar korda,» selgitas David.

«Kuna Gigi oli erivajadustega laps, otsustasime ta igaks juhuks arsti juurde viia. Palavikku tal ei olnud, küll aga leiti, et tal oli õlal kerge lööve. Selgus, et see on lastel üks Covid-19 sümptomitest. Sama lugu on ka oksendamisega,» sõnas Pricilla CNNile antud intervjuus.

Tütart leinavate vanemate sõnul on täiskasvanute ja laste koroonasümptomid väga erinevad. «Meie seda õigel ajal ei teadnud, aga kui lapsel esineb oksendamist ja löövet, tuleks temaga koheselt arsti poole pöörduda,» lisas Pricilla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles