Täna suri Covid-19 vaktsiini saanud 31-aastane päästetöötaja, juhtumit uuritakse

PM Tervis
Copy
Pole selge, kas vaktsineerimise kõrvalnähud olid seotud terviserikkega.
Pole selge, kas vaktsineerimise kõrvalnähud olid seotud terviserikkega. Foto: Shutterstock

Ida-Tallinna keskhaiglas (ITK) suri täna terviserikke tõttu 31-aastane päästetöötaja, kes vaktsineeriti 17. veebruaril AstraZeneca vaktsiiniga. «Täna on liiga vähe andmeid, et hinnata, kas vaktsiinil või õigemini selle kõrvaltoimetel võib olla seos hiljem tekkinud terviserikke ja surmaga,» ütles ravimiameti ohutusjärelevalvebüroo juhataja Maia Uusküla terviseameti pressikonverentsil.

17. veebruaril pärast vaktsineerimist tekkisid mehel peavalu ja palavik, mis on vaktsineerimisel sagedased kõrvaltoimed ja tavaliselt mööduvad paari päevaga. Uusküla sõnul võttis inimene valuvaigistit — kaua nähud kestsid, ei ole praegu teada. Kümme päeva pärast vaktsineerimist tekkis mehel tõsisem terviserike ja ta hospitaliseeriti. Täna pisut enne keskpäeva mees suri. 

Ravimiameti esindaja sõnul on suheldud teatise saatnud arstiga ja küsitud lisaandmeid — andmete kogumine, analüüside, varasemate haiguste ja muude haiglas teostatud protseduuride andmete hindamine võtab aega. Alles seejärel saab öelda, kas vaktsiinist tekkinud kõrvalnähtudel võis olla mingi roll tekkinud terviserikkes ja hilisemas surmas, ütles Uusküla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles