Info vaktsineeritud 31-aastase mehe surmast avaldati kuulujuttude levimise tõttu

PM Tervis
Copy
AstraZeneca vaktsiin.
AstraZeneca vaktsiin. Foto: AFP / Scanpix

Eile tuli ravimiamet välja infoga, et suri mees, kes 17. veebruaril AstraZeneca vaktsiini sai. Ministrid avaldasid tänasel Vabariigi Valitsuse pressikonverentsil lahkunu lähedastele kaastunnet.

«Ma tean seda, et ravimiamet on algatanud toimingud selle noore inimese surma põhjuste väljauurimiseks,» ütles Kallas. «Minule teadaolevalt tuldi selle infoga välja, sest selle kohta hakkasid kuulujutud levima. Öelda seda, et asja uuritakse ja seni, kui ei ole midagi kindlat selgunud, ei saa ka öelda, et see oli vaktsiiniga seotud.»

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kinnitas, et surma põhjuste uurimisega tegeletakse. «Kui selline info hakkab liikuma näiteks sotsiaalmeedias, siis öeldakse, et riik varjab, ei räägita - see oleks palju hullem,» selgitas Kiik. «Ravimiamet ütles selle info, mida sai öelda - see, mis on teada. Arusaadavalt pole terviseandmeid võimalik kõigi ees välja laduda. Seeon üks terviseandmetest lähtuv põhimõte. Neid tuleb kontrollida, nende õigsuses veenduda. Teatud detailsusastmega saab neid ka avaldada,» lisas Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles