Kõige kauem elavad mehed Harju-, Pärnu- ja Tartumaal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lühim eluiga on Ida-Virumaa meestel – veidi alla 66 aasta.
Lühim eluiga on Ida-Virumaa meestel – veidi alla 66 aasta. Foto: Toomas Huik

Eesti maakondade elanike tervist ja heaolu käsitlevast Tervise Arengu Instituudi (TAI) uuringust selgub, et kõige pikem eluiga on Harju-, Pärnu- ja Tartumaa meestel. Nende maakondade mehed saavad uhkustada ligi 72-aastase keskmise elueaga.

Samas lühim eluiga on Ida-Virumaa meestel – veidi alla 66 aasta. Neile järgnevad Hiiu- ja Võrumaa mehepojad (peaaegu 69 aastat). Meeste eluea erinevus maakonniti on seega uuringu andmetel üle kuue aasta.

Naiste seas on erinevused väiksemad. Kuid ka siin tõuseb esile Ida-Virumaa kõige lühema eluea poolest: 2009-2010 sündinud tüdrukud elavad seal keskmiselt 4,5 aastat vähem kui näiteks pikima elueaga Valgamaa sookaaslased.

Kogu Eestit vaadates on meeste-naiste eluea vahe kümne aasta võrra naiste poole kaldu. Maakondade kaupa andmeid vaadates selgub, et see sooline erinevus elueas ületab 13 aastat Valgamaal ja on rohkem kui 12 aastat Võru-, Saare-, Hiiu- ja Ida-Virumaa elanike hulgas. Raplamaad iseloomustab kõige väiksem meeste-naiste eluea vahe – alla üheksa aasta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles