Hasso Uuetoa andis tema vallandanud haigla kohtusse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hasso Uuetoa.
Hasso Uuetoa. Foto: Mihkel Maripuu

Südamearst Hasso Uuetoa nõuab oma endiselt tööandjalt Põhja-Eesti Regionaalhaiglalt (PERH) kohtu kaudu umbes poolt aastapalka, mis on tema hinnangul alusetu vallandamise õiglane hind.


Tippkardioloog nõuab PERHilt palka 90 päeva eest, millele lisanduks pika tööstaažiga töötaja vallandamise eest 90 päeva. Kokku teeb see poole aasta palga, mis Uuetoa puhul oleks veerand miljoni krooni ringis pluss puhkusetasu.

Kohtusse pidi Uuetoa minema seetõttu, et nii suurt rahalist nõuet töövaidluskomisjon ei menetle. Hagiavalduse koostamist nõustas arstide liidu lepinguline advokaat.

Uuetoa ütles, et arvestades kohtute koormust pole enne sügist kohtulahendit lootust saada. Lisaks rahalise kaotuse korvamisele, mida ootamatu vallandamine põhjustas, soovib kardioloog nende haiglajuhtide karistamist, kes seadusi eirates talle ja tema patsientidele kannatusi põhjustasid.
Uuetoa möönab, et lõppkokkuvõttes tuleb see raha, mida ta nüüd hageb, patsientide ehk meie kõigi taskust.

Oma ala tipuna on ta valmis sama tööd jätkama Ida-Tallinna Keskhaiglas, kuid seal puuduvad praegu selleks vajalikud tingimused ja load. Välismaale ei soovi mees, kes just sai oma maja valmis, praegu minna. Oma firma loomine poleks talle samuti mingi probleem, kuid vajaliku aparatuuri soetamine läheks maksma vanas rahas vähemalt 25 miljonit krooni. Kuna haigekassa lepinguta pole selle tagasi teenimine mõeldav, aga lepingut on raske saada, siis ei saa ta sellisele riskile välja minna.

Uuetoa ütles, et on tänulik kõigile, kes on talle täbarasse olukorda sattumisel toetust avaldanud. «Isegi paljud noored arstid välismaalt on mulle toetavaid sõnumeid saatnud,» lausus ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles