Eesti võib saada riikliku rinnaga toitmise komitee

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapse rinnaga toitmine.
Lapse rinnaga toitmine. Foto: SCANPIX

Täna otsustati teha ettepanek sotsiaalministrile luua rinnaga toitmise edendamise riiklik komitee, mille ülesandeks on nõustada ministeeriumi imikute toitmisega seotud küsimustes, osaleda imikute toitmise alaste seisukohtade kujundamisel ning koordineerida sellealast teavitustööd.

«Eesti emad on olnud väga motiveeritud laste rinnaga toitmisel, kuid seda kahjuks vaid lapse neljanda elukuuni,» ütles lastearst Adik Levin sotsiaalministeeriumi vahendusel saadetud pressiteates.

«Kui vaadata ülemaailmseid arenguid, kus imikute rinnapiimaga toitmise periood on muutunud järjest lühemaks, siis on äärmiselt vajalik riigi tasandil toetada Eesti emasid toitma lapsi vähemalt esimese eluaasta lõpuni,» lisas ta. Levini sõnul on oluline samm selleks  juba astutud emapalga kehtestamisega.


Komiteesse kaasati Eesti Ämmaemandate Ühingu, Eesti Perearstide Seltsi, Eesti Lastearstide Seltsi, Eesti Õdede Liidu, Sünni ja Imetamise Eesti Tugiühingu, UNICEF Eesti, Riigikogu sotsiaalkomisjoni ning Ida-Tallinna Keskhaigla kui beebisõbraliku haigla esindajad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles