Hiiumaa sai moodsa hooldekeskuse

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: arhiiv

Täna avati Hiiumaal Emmaste vallas Hindu külas Hiiu maakonna hooldekeskus, mis renoveeriti endise Tohvri hooldekodu baasil.


Ehitustööde tulemusena sai hooldekodu 52 voodikohta ning võimaluse juurde võtta teenindavat personali. Töid tehti paindlikult, hooldekodu igapäevatööd seiskamata.

Ehitustööde käigus sai hooldekodu mahuka juurdeehituse, uuendati kanalisatsioonisüsteem ning soojustati endine peahoone. Tööde tellijaks oli Emmaste vallavalitsus ning töid teostas TREV-2 Ehituse OÜ.

Uue hoone ventilatsiooniks ja kütteks kasutatakse osaliselt ka päikeseenergiat. TREV-2 Ehituse OÜ juhi Priit Raua sõnul on tegemist esmakordse praktikaga ühiskondliku hoone ehituses, kus täiendavaks ventilatsiooniks ja kütteks kasutatakse päikeseenergiat.

Emmaste vallavanema Tiit Peedu sõnul on Hiiumaa saanud endale maailmastandarditele vastava hooldekeskuse, mida on oodatud 1966. aastast. Valminud hooldekeskuse projekti valisid konkursil välja kõigi Hiiumaa omavalitsuste sotsiaaltöötajad üheskoos. Võiduprojekt paistis silma funktsionaalsuse ja koduse ruumilahenduse poolest.

Uue hoone juurdeehitust rahastas põhimahus EAS, olemasoleva hoone rekonstrueerimisel kasutati ka CO2 programmi rahasid. Rekonstrueerimistööd läksid kokku maksma üle ühe miljoni euro.

Hiiu maakonna hooldekeskus (endine Tohvri hooldekodu) on Hiiumaa ainus sotsiaalhoolekandeasutus, mis on orienteeritud vanurite ja puuetega inimeste ööpäevasele hooldusele ja rehabilitatsioonile.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles