Mida peaks sisaldama reisiapteek?

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ravimid.
Ravimid. Foto: Corbis/Scanpix

Et kauaoodatud reisist meeldiv mälestus jääks, võiks kohvris igaks juhuks mõned käsimüügiravimid kaasas olla: Rakvere Pereapteegi proviisor Tiina Kompuse sõnul võiks olenemata sihtkohast kaasas olla vähemalt mõni valuvaigisti, palavikualandaja ja üks plaastrikomplekt.



Suusapuhkuse nautijad on sageli silmitsi suure traumaohuga ning seetõttu võiks näiteks suusamägedesse minnes võtta kaasa külmageeli, mis mõjub kukkumise ja venituse korral jahutavalt ja valu vaigistavalt, kirjutab

Maaleht

.

Külma kliima puhul võivad vajalikuks osutuda veel kurguvalu leevendavad imemistabletid ning ninatilgad.

Lõunamaa puhul peab aga Kompuse sõnul arvestama sellega, et toit on seal sageli võõrapärane ja kõhuprobleemid kerged tekkima, seetõttu võiks ennetuseks võtta juba enne reisi probiootikume ning kui sellegipoolest läheb kõht lahti, on abi lühiajaliseks tarvitamiseks mõeldud loperamiidist.

Preparaat maksab umbes 20 krooni ringis ning tähtis on teada, et loperamiidi ei manustata alla 4-aastasele lapsele, samuti ei tohi seda ravimit kasutada kõhulahtisuse puhul, millega kaasneb palavik ja verine väljaheide.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles